Tags

Related Posts

Share This

RESSENYA HARRY POTTER I EL LLEGAT MALEÏT

harry-potter-and-the-cursed-child (1)

Les editorials estan venent Harry Potter and the cursed child (a casa nostra Harry Potter i el llegat maleït) com la vuitena història de la saga, però no és així ni per l’autora J.K. Rowling, ni pels seguidors més acèrrims del ja no tan jove mag. No obstant, el llibre va vendre la increïble suma de tres milions d’exemplars durant el primer dia entre Estats Units i Gran Bretanya, fent palès així que Harry Potter és encara una saga que arrossega masses i que està molt lluny, si és que algun dia ho està, de ser oblidada.

Unes de les raons de que no es consideri Harry Potter i el llegat maleït com la vuitena història, és perquè no és una novel·la, sinó una obra de teatre i el que trobareu a les llibreries és el guió d’aquesta.

El llegat maleït comença amb l’última escena del setè llibre, a la estació de King Cross amb un Harry Potter a prop de la quarantena i pare de tres fills. El mitjà, Albus Potter, serà sens dubte el protagonista d’aquesta història juntament amb Scorpius, un altre alumne de Hogwarts, fill d’un conegut personatge de la saga del qual no direm el nom per no destapar cap sorpresa. Tots dos aniran passant de curs fins arribar al quart any on realment començarà l’argument principal de l’obra. El joves Albus i Scorpius seran víctimes d’un engany i necessitaran l’ajuda dels nostres tres personatges preferits, en Harry Potter, l’Hermione Granger i en Ronald Weasly, per sortir victoriosos de l’embolic.

harry-potter-and-the-cursed-child-ron-hermoine-rose

En Ron Weasly, l’Hermione Granger i la seva filla Rose Weasly a l’obra de teatre.

Com en tot, en El llegat maleït trobem coses bones i coses dolentes. El principal problema és que el llibre és només un guió d’assaig i que la història no és ben bé de J.K. Rowling, només li va donar el vist i plau. Durant tota la lectura hi ha la sensació que estem llegint una història escrita per un seguidor de la saga, molt previsible i molt plana, amb uns personatges pocs desenvolupats i amb un tracte als personatges coneguts una mica decebedor.

Però no ens oblidem del cantó positiu, tant defensin com no la història d’El llegat maleït, la veritat és que en els fons els seguidors de la saga estan feliços de tenir una nova història de Harry Potter. Estan contents de que amb aquesta història s’hagin tancat ferides que amb els set llibres anteriors van quedar obertes.  En resum, estan contents perquè J.K. Rowling va dir nou anys enrere que no tornaria a escriure sobre el mag i aquí estem parlant d’una nova història, així que qui sap, poder d’aquí una dècada tornem a tenir una altre història de Harry Potter.