«L’hora novena» d’Alice McDermott Jun07

Tags

Related Posts

Share This

«L’hora novena» d’Alice McDermott

La nova novel·la d’Alice McDermott segueix amb la tònica del seu últim treball publicat, «Algú» (Libros del Asteroide / Editorial Minúscula). Ambientat a principis del segle XX a Brooklyn, «L’hora novena» es centra en la vida i relació d’Annie i Sally, mare i filla respectivament.

L’Annie és una dona embarassada que perd el seu marit després de que aquest es suïcidi, deprimit per una vida que l’ofega i que ell creu que no té res que oferir-li. Tot i el cop de la pèrdua, l’Annie segueix endavant amb el seu embaràs i la seva vida. Les monges del barri li ofereixen feina a la bugaderia del convent i durant tots els anys d’infantesa i adolescència de la Sally veurem com totes dues dones creixen sota la protecció de les monges.

Una novel·la, que en certs aspectes ens recorda a «La impaciencia del corazón» de Stephan Zweig, per la seva compassió. «L’hora novena» és un llibre familiar i un tant melancòlic que versa sobre les relacions humanes, la religió, els anhels de joventut i els desig sempre permanent de viure una vida millor.

mcdermott